onsdag 23 april 2008

Edward Riedls geometri

För alla er som ställt er frågan - hur fyrkantigt är egentligen Edward Riedls huvud. Här har ni svaret.

Först lite info: Edward Riedl föddes i Sörmland 1976 där han fostrades under gynnsamma förhållanden till en välfungerande ung man. I mitten av nittiotalet, när han precis höll på att lämna tonåren och Göteborg stod värd för friidrotts-VM flyttade Edward till Umeå där den politiska karriären tog fart. Efter ett antal hundår växte han under början och mitten av 2000-talet fram till moderaternas näst mest profilstarke man bakom svärmorsdrömmen Anders Ågren, en position han hållit sedan dess. Men det finns ingen större prestige inom denna dynamiska duo, de ses ofta frekventera Umeås uteställen tillsammans, sällan mer än en slips ifrån varandra.
Riedl har nu sin tyngsta post inom landstinget där han är gruppledare för moderaterna. På fritiden gillar han att unna sig en god whiskey, lyssna på madonna och läsa om Alexander den store. Gärna allt samtidigt, ty han är en man som gillar effektivitet. Är vädret vackrare ger han sig ut i naturen, till fots eller till båts går lika bra.

Allt detta är dock av smärre betydelse, vad som är det mest spännande med Edward Riedl är hans mycket distinkta huvudform - den rektangulära. Vanliga människor föredrar att sporta en mer oval look, men inte nog med att han har ett rektangulärt utgångsläge - med hjälp av en noggrant planerad skäggväxt ser han till att framhäva sin geometriska särart ytterligare.

I ett försök att utröna exakt hur rektangulärt hans huvud är så har Lavishbloggen jämfört honom med det socialdemokratiska kommunalrådet i Umeå - Lennart Holmlund. Då även hans huvud av cyniker kan beskrivas som särartat har jag även satt ditt mitt eget huvud som referens, ett huvud som enligt vittnesuppgifter ska vara tämligen ordinärt i sin geometri.

Lavishbloggens experiment går ut på att först rita en rektangel som fångar in huvudets ytterkanter, utstående partier så som hår och öron ignoreras. I nästa etapp ritas en oval som tangerar rektangelns sidor.

Lennart Holmlund, Edward Riedl, jag

Notera skillnaden. Där både jag och Lennart Holmlund får kämpa för att fylla ut ovalen kring kindpartierna överlappar Riedl rejält. Det är även tydligt att Riedls ansiktes hörn strävar efter rektangelns hörn med större frenesi än mitt och Holmlunds ansiktens hörn tycks göra.

Enligt beräkningar, förvisso inte exakta, men rätt så välövervägda är Riedls ansikte ungefär 30 procent mer rektangulärt än mitt ansikte och hela 35 procent mer rektangulärt än Lennart Holmlunds. Så, gott folk, nu kan ni tryggt sova vidare.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Roligt stefan roligt! Jag har precis betat av raptors-magic och suger lite på den dubbelhövdade karamellen bestående av gårdagnattens riktiga pärlor. Vi borde styra ihop en gemensam basketkoll snarast.

Anonym sa...

Var inte Magic-Raptors en pärla menar du? Härlig match, förvisso förvånansvärt svagt defence vissa delar. Såg Hornets-Mavs i natt, ska kolla storpärlan när jag kommer hem. Kanske se en match på fredag? eller någon annan dag?

Anonym sa...

Jag hade hoppats att båda västmatcherna skulle överträffa raptors-magic men ack vad jag bedrog mig, två bottennapp. När ska Diaw bli torr bakom öronen?

Anonym sa...

Diaw lär aldrig bli torr bakom öronen, tyvärr. Han ägde ju sönder Oberto ett kort tag där i andra quartern. Men han har helt enkelt inte rätt mindset för att bli en stjärna, han är tamejfan sockervaddsmjuk.

Anonym sa...

Kommentatortrådar långa nog att tvinna ihop till kanske nån liten scarf eller ett halssmycke och sen bara fram med mobilkameran och vips så har ni en modeblogg. Nej men allvarligt, vi får ta våra bryderier till ett annat forum, förslagsvis den fysiska världen. Vad gäller Diaw så är ju en del av problemet att han hade en sån fin säsong när Amare rehabbade, man kan liksom inte riktigt släppa det, att han längst där inne har nåt. Jag valda dock att kalla min lunch-pompa för freedom fries. Den där Parker gör ju inte saken bättre.