fredag 4 april 2008

Musikalisk calskrove


Kommer du ihåg när du var liten och du fick rya runt ostört bland råvaror? Du blandade Loranga med Pommac och Vira blåtira. Du kryddade nudlarna med aromat, hällde på Worcestersås och toppade med strössel. Eller var du inte sådan? Tänk då på Kramer när han ska introducera pizzabak där man själv får slänga på ingredienserna och Papi blir rasande och drabbas högt blodtryck när the K-man hivar på gurka. Eller tänk på Calskrove, den där hemska hybriden mellan Calzone och skrovmål som, gudskelov, inte lyckats sprida sig från Skellefteå.
Som ansvarsfull medborgare med både vett och smak är ovanstående förstås ett förbispelat kapitel och både du och jag vet att inte blanda smaker mer än nödvändigt.
I musiken är det lite samma sak, men det tycks inte Baba Khan ha förstått. Tillsammans med Fatman Scoop, Kardinal Offishal, Lomaticc och Sunny Brown har han skapat just en musikalisk Calskrove.

Över ett i grunden dansant beat knuffas smörig R&B med crunk, punjabi, ragga och annan odefinerbar smörja. Därtill toppas allting av en autotunad spanjack.

Tror du mig inte? Lyssna själv

Baba Khan - Tonight Feat. Fatman Scoop, Kardinal Offishal, Lomaticc och Sunny Brown

Inga kommentarer: