fredag 18 april 2008

Vilda västern


Natten till söndag, svennetid, kastas den första slutspelsbollen i luften och Lavishbloggen dristar sig att tippa utgången av den första omgången.
Först ut – Sanslösa väst, där i princip alla lag utom Nuggets har en rimlig chans att vinna hela skiten. Öst kommer i morgon

Los Angeles Lakers (57-25) – Denver Nuggets (50-32)

Kobe grinade innan säsongen, han ville bort. Lakers var fången i mitten, laget skulle varken vara fantastiskt eller uselt, ett lag som skulle nå slutspelets första omgång men inte mer.

Men det var innan Andrew Bynum visade sig ha mognat fyra år över en sommar, innan Lamar Odom fick något mordiskt i blicken, innan Jordan Farmar gick från fjunig fyllnadsspelare till faktisk faktor, innan farbror Derek Fischer satte hela laget i sitt knä. Och, framför allt, innan Pao Gasol landade i La-la-land.

Denver är roliga, spektakulära och ett lag kapabelt att slå vilket annat lag som helst vilken dag i veckan som helst. Men, och det är ett förbannat stort ”men”, när Marcus Camby är den ende spelaren som konsekvent spelar försvar har man ingen chans över sju matcher.

Lavish tippar: 4-1 till Lakers


New Orleans Hornets (56-26) – Dallas Mavericks (51-31)

Årets överraskningslag, hur man än räknar, funderar eller diskuterar, är New Orleans. Chris Paul har exploderat, David West har fått ögonen på sig och Tyson Chandler är mer Ben Wallace än Ben Wallace själv.

Så här i efterhand framstår det som ett mirakel att Dallas kunde vara så fruktansvärt bra under grundserien i fjol, årets nivå känns närmre verkligheten. Ett rätt så skabbigt gäng egentligen och den desperata Kidd-traden har inte fått förväntad effekt.

Men jag tror Hornets gjort sitt, att man blir årets svar på fjolårets Mavs och de New Orleansbor som överlevde Katrina dränks i sina egna tårar, metaforiskt talat alltså.

Lavish tippar: 4-3 till Mavs


San Antonio Spurs (56-26) – Phoenix Suns (55-27)

Fjolårets västsemi mellan Spurs och Suns var den moraliska finalen mellan ligans två bästa lag. Så är det inte i år. Spurs har, äntligen, jagats av skador och Phoenix dubblade sin matchvikt, och halverade sin fart på ett bräde då Matrisen Marion byttes mot Shaq.

Ett möte mellan ligans bästa försvar och ligans bästa anfall, ett möte mellan ligans mesta vinnarlag det senaste årtiondet och ligans mest graciösa förlorarlag sett över de senaste tio åren. De sura mot de muntra, de onda mot de goda, Steven Hendry mot Ronnie O’sullivan.

Lavish tippar (med hjärtat): 4-2 till Suns


Utah­­ Jazz (54-28) – Houston Rockets (55-27)

Favorit i repris, eller hur Tracy McGrady? Ligans bästa hemmalag mot ligans längsta winning streak sedan shortsen ersatte underbyxorna. I fjol slog Jazz publiken med häpnad, i år var framgången mer väntad. Deron Williams har tagit ytterligare kliv, och Kyle Korver visade sig passa som hand i handske i en aningen bortglömd, men ytterst viktig trade.

Hur Houston, som hajpades galet innan säsongen bara för att se ut som nollor under Rick Adelmans högoktaniga anfallsspel i säsongsinledningen, kunde, till stor del utan Yao Ming, radda upp vinster som andra radar upp satser är mig fortfarande en gåta.

Rockets förtjänar att vinna, men McGradys förbannelse kommer inte att brytas i år heller då man faller i sista avgörande på hemmaplan.

Lavish tippar: 4-3 till Jazz


Den oficiella laddarlåten? Den står Oomp Camps DJ Unk för.

DJ Unk - In Yo Face

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du fattar ej hur bra Nuggets e, sett de senaste matcherna d lirat? Nuggets e ett talangfullt lag som har mognat under seriens gång, men självklart ruckar d ej på Lakers....men jag tippar 4-2.

Stefan sa...

Hehe, då var det väl inte så stor skillnad mellan våra tippningar.

Men allvarligt, nog vet jag att Denver är bra. Att de tagit 50 segrar är väl bevis nog, och i den senaste matchen jag såg med dem, då de slog warriors, var de ruskigt bra. men, jag vidhåller, försvaret är svagt. För svagt.

Anonym sa...

"radda upp vinster som andra radar upp satser"

oh-kaaayy... tala för dig själv stefan.

synd att du tippade fel i dallas - nawlins-serien också. men it's all good in the hood. det kommer bli entertaining to say det minsta!

Stefan sa...

Klart jag talar för mig själv. Och det var så klart grammatiskt jag menade, snuskhummer du.

Angående tippning bör väl ändå undertecknad ha mer pondus än dig. Hur många poäng var det Wifebeater love all stars samlade? 21 000?

Anonym sa...

ooh, han går till motattack! jag hade ägt den d'r fantasiligan om inte min dator hade brunnit upp på draft day och någon illvillig draft-bot tagit över mina picks. fact!
wbl >>> stunnas