lördag 19 april 2008

Östsahara


Bortsett från Boston Celtics som imponerat å det grövsta har öst varit en öken jämfört med frodiga väst. Det är sådana här säsonger som frågan om ett slutspel där man blandar öst och väst känns mer aktuell än någonsin. Men, hur som helst, ett av följande åtta lag ska till final och på vägen kommer det att bjudas på en hel del brysk basket vill jag tro.


Boston Celtics (66-16) – Atlanta Hawks (37-45)

Att ”the big three” – Kevin Garnett, Ray Allen och Paul Pierce – tillsammans skulle se till att göra ligans sämsta lag till ett av de bättre var väl egentligen rätt väntat. Men att truppen, som vid första anblicken såg tunnare ut än ett A4-ark, skulle låta sig inspireras och växa ihop till en våldsam defensiv kraft var mer oväntat. Att man sprang hem usla öst är en sak, men 25–5 mot vilda västern är imponerande.
Atlanta må ha bättre rap än Boston, men på basketplanen står de chanslösa.

Lavish tippar: 4–0 till Boston


Detroit Pistons (59-23) - Philadelphia 76ers (40-42)
Sur-Pistons är alltid sur-Pistons. Mr. Big Shot fortsätter leverera, Rip Hamilton är ett ständigt hot (om han nu är hel) och Rasheed Wallace kan fortfarande dominera vilken match som helst. Lägg till Tayshaun Price, Antonio McDyess och bomben Jason Maxiell så har du en legitim contender.
Hör du någon nämna AI i Philly nuförtiden är det inte Allen Iverson det handlar om, det är Andre Igoudala. Som medlem i hedersamma 20–5–5-klubben har han lyft sorgliga 76ers till ett av de mer konsekventa lagen i öst.
Detroits rutin, defensiv och surhet fäller dock avgörandet.

Lavish tippar: 4–2 till Detroit

Orlando Magic (52-30) - Toronto Raptors (41-41)
Att Dwight Howard är framtiden har jag misstänkt sedan jag såg honom för första gången, men den här säsongen har alla tvivel skingrats. Manchild är ett monster, i ordets allra mest positiva betydelse. När dessutom Rashard Lewis fått lite fart på bössan och Hedo Turkuglu spelar sitt livs basket kan Magic räcka långt.
Har Raptors en bra dag (läs: sätter sina treor) kan de slå de flesta, men laget är för vitt och för lätt för att ha en chans.

Lavish tippar: 4-2 till Orlando


Cleveland Cavaliers (45-37) - Washington Wizards (43-39)
För ett år sedan svepte Cavs den här serien, 4-0, det kommer inte att ske i år. Visst, Lebron är Lebron, men som lag betraktat är Clevelands stoltheter fortfarande ett rätt så mossbelupet gäng. Jag gillade i princip Gooden-Hughes-Wallace-Smith-traden, men någon upprepning av fjolårets succé kan det omöjligt bli tal om.
Med herr Hibachi tillbaka blir Wizards ett potentiellt skrällgäng vilket borgar för en jämn och svårtippad serie.

Lavish tippar: 4-3 till Cleveland

1 kommentar:

Anonym sa...

bra gissat, förutom självklart cavs-wizards. washington tar den, inget snack! dom bättre coach, bättre djup och bredd, dom har swag och dom har dödliga scorers. cavs har en eenda spelare.