torsdag 7 februari 2008

Lavishburgaren

Inte ens Ramsey äter hängmörad biff sju dagar i veckan. En vällagad burgare är vardagsmat med lyxkant, och sådant är vi snabba på att uppmuntra. Enter Lavishburgaren:

Sex burgare:

800 g nötfärs
1 msk Dijonsenap
2,5 msk Sweet Baby Ray's Barbecue-sås (eller liknande rökig sak)
1 tsk Chipotlepasta
1 msk olivolja
1 msk mjöl
1/2 tsk spiskummin
1 stänk vatten
salt
peppar

Bröd
Isbergssallat
Tomat
Rödlök
2 paket Bacon
Ost (Cheddar eller Emmenthaler)
Ketchup
Senap
Majonäs (helst Hellmans)

Blanda samman alla ingredienserna till burgaren, dela i sex lika stora bitar. Gör varje till en boll innan du plattar ut dem. Använd en gaffel för att ordna snygga hållbara kanter och bra form som håller ihop.
Kör igång Grillpannan på hög värme och stek så att burgarna får fina grillränder men fortfarande är saftiga inuti. När du vänder på dem, släng på osten så den får smälta.

Under tiden burgarna steks, knaperstek baconen. Detta gör du lättast i ugnen på högsta fräs. På detta sätt slipper du onödig stänk och os. Lägg bara ut skivorna i en långpanna sida vid sida och låt de sedan vara tills de är lagom krispiga. Ta ut och låt torka på hushållspapper.

Rosta bröden när ugnen ändå är varm.

På med majonäs, sallat, burgare, ketchup, senap, tomat och lök.

Ät med cola eller öl.

Inga kommentarer: