måndag 21 januari 2008

MLK-dagen och förfall

Yo wiggers. Som alltid den tredje måndagen i januari tippas det på hatten för Martin Luther King, och Lavishgänget hakar självklart på. I USA är folk lediga och gottar sig med eftermiddagsbasket och annat som hör helgdagar till. Här gör man bäst i att gömma sig inomhus och glömma hemska biljardförnedringar med hempressad päronjuice. Eller så ondgör man sig över ett förfall, tänk dig ett par nyinköpta white on white uptowns genom en regnig Åsele marknad, typ. Men i det här fallet handlar det om Da Backwudz.

När Outkast flyttade ut i rymnden och började sy kläder till clowner köpte Da Backwudz upp deras gamla Cadillacs. När Cee-lo blev Crazy med även de debilaste av radiostationer handlade Da Backwudz upp alla begagnade K-swisspjucks och oversize-tischor Goodie Mob lämnat efter sig.
Big Marc och Sho Nuff gjorde samma sprudlande och livsbejakande hiphop som Dungeon Family, fast uppdaterad till 2006 och med karisma som stulen från Baron Davis.
Signade till Dallas Austins Rowdy Records släppte de ett av 2006 års allra roligaste hiphop-album, med singeln You Gonna Luv Me som en av många höjdpunkter.



Drygt ett år senare. Bort med Dallas Austin. Köp hängslen. Skaffa nya kompisar. Sälj Caddyn, köp en Jetta. Packa ryggsäcken. Få med sig dussinrapparna Heavy Slim och G-Wiz. Ordna ny producent. Glöm allt det goda i livet. Förstå vartåt åt det barkar och döp er därefter till Labratz. Ge ut ett album, Atlantis Rising, men bara på mp3. Gå och lägg dig.
Det jävliga är att singeln Creation är plattans höjdpunkt. Kolla in den så föstår ni varför jag skrivit detta just i dag.

Inga kommentarer: